Pieczenie jagód wpływa na zawartość polifenoli

31 października 2013, 13:13

Pieczenie czarnych jagód zmienia zawartość polifenoli - poziom niektórych z nich rośnie, innych spada.



Niespodziewana rola oligodendrocytów w rozwoju stwardnienia rozsianego

13 listopada 2018, 13:24

Oligodendrocyty – komórki gleju formujące osłonki mielinowe - wydają się odgrywać ważną rolę w rozwoju stwardnienia rozsianego (SR), choroby demielinizacyjnej ośrodkowego układu nerwowego.


Tatuowanie© Moqui

Chodzący billboard

27 kwietnia 2007, 17:38

Edson Alves, bezrobotny z Tanabi w Brazylii, zarabia na życie, pozwalając sobie wytatuować na skórze reklamy miejscowych firm.


Odkryto odwracalną przyczynę starzenia

20 grudnia 2013, 10:56

Amerykańsko-australijski zespół odkrył odwracalną przyczynę starzenia u ssaków.


Triklosan zmniejsza skuteczność antybiotyków

22 lutego 2019, 11:39

Stosowany jako środek bakteriobójczy triklosan wprowadza bakterie w permanentny stan, w którym są one w stanie tolerować normalnie śmiertelne dawki antybiotyków, w tym antybiotyków stosowanych w leczeniu zakażeń układu moczowego.


Zostań Patronem

Od 2006 roku popularyzujemy naukę. Chcemy się rozwijać i dostarczać naszym Czytelnikom jeszcze więcej atrakcyjnych treści wysokiej jakości. Dlatego postanowiliśmy poprosić o wsparcie. Zostań naszym Patronem i pomóż nam rozwijać KopalnięWiedzy.

Patronite

Patroni KopalniWiedzy